dimecres, 10 de maig del 2023

EXPERIÈNCIES CULTURALS

LES OLIVERES MIL·LENÀRIES


Al terme d'Ulldecona hi ha inventariades 1.524 Oliveres Mil
·lenàries repartides al llarg dels 126km² de terme municipal. L'Oli d'Oliva és un dels elements clau per entendre l'essència de la cultura mediterrània que des de fa més de dos mil·lennis ha estat cultivada per les diferents civilitzacions que han poblat les nostres fèrtils terres. És a més, l'únic vestigi viu del nostre particular "Passeig per la Història" i que configura un autèntic paisatge cultural mil·lenari.

EL CASTELL MEDIEVAL


El castell Medieval d'Ulldecona, bé cultural d'interès nacional, és el símbol identitari del municipi per excel
·lència. La seva situació estratègica permetia el control de les rutes interiors i representava el límit entre els regnes cristians i musulmans. Les seves restes arqueològiques ens permeten contemplar l'evolució històrica que va des del s. VIII aC fins al s. XVI dC. Destacant, la Torre Rodona, l'Església de Santa Maria dels Àngels, la Torre de l'Homenatge... entre altres vestigis.


EL CONJUNT RUPESTRE


Les Pintures Rupestres de la Serra de Godall, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1998, configuren un dels conjunts més importants d'Art Rupestre Llevantí de tota la península Ibèrica pintat, en alguns casos, fa més de vuit mil anys en un període postpaleolític. La major part de les pintures trobades fins ara corresponen a l'anomenat art llevantí, tan sols a les parets de la Cova Fosca (Abric IV) trobem figures esquemàtiques i abstractes.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Activitats maig 2024

  02-05-2024   Curs Història de Catalunya.   ·         Dijous 2 de maig, a les 19.00 h a la   Casa de Cultura Agustí Sardà, conferèn...